Schoonheid en de ziel

Schoonheid is overal om ons heen aanwezig, niet alleen in musea voor schone kunsten of in luxe goederen, maar ook in een bloem, een liedje, een oude foto, of in het geluid van vallende regen. In ons leven van alledag, schuiven we onze innerlijke behoefte aan schoonheid echter vaak terzijde. We denken dat het te zeldzaam is in ons dagelijks leven, dat het iets bijzonders is waarop we geen recht hebben. Maar schoonheid is een natuurlijke menselijke behoefte die ons gezond en gelukkig houdt. Piero Ferrucci stelt: “We kunnen geen volledig en bevredigend leven leiden zonder schoonheid en we kunnen ons bestaan compleet veranderen door schoonheid werkelijk toe te laten in ons leven”.

In ‘Beauty and the Soul’ laat Ferrucci ons de schoonheid van alledag op een geheel nieuwe manier zien. Hij helpt ons begrijpen hoe de kracht van schoonheid  ons door donkere en stressvolle tijden heen kan loodsen, hoe schoonheid herstel versnelt en ons leven vervult van blijdschap, sereniteit en zingeving. Hij maakt veelvuldig gebruik van persoonlijke ervaringen, van verhalen van cliënten, van wetenschappelijk onderzoek en van vele anekdotes om ons te laten zien hoe de verschillende hoedanigheden van schoonheid ons leven op uiteenlopende wijzen vervullen en volledig maken. Hij stelt dat wanneer wij ons zelf openen voor schoonheid in ons leven, wij hiermee ons empathisch vermogen vergroten en ook ons gevoel werkelijk contact te hebben met de wereld. En ook dat onze psychische en mentale gezondheid toeneemt en we meer in contact komen met onze emoties en hiermee een rijker innerlijk leven verkrijgen. Ferrucci concludeert dat schoonheid de sleutel is tot een meer bevredigend leven: “Wanneer wij onze ogen openen voor schoonheid in ons dagelijks leven zijn er geen grenzen aan de positieve veranderingen die wij zullen ervaren”.

Piero Ferrucci is psychotherapeut en filosoof. Hij was leerling van Roberto  Assagioli, de grondlegger van Psychosynthese, waarmee hij later ook samenwerkte. Hij is de auteur van o.a. ‘The Power of Kindness’, ‘Wat kinderen ons leren’, ‘Rondleiding in de psychosynthese’ en ’Heel je leven’. Piero Ferrucci woont nabij Florence in Italië en heeft twee zonen. Hij bezoekt Nederland regelmatig voor lezingen.

Meer informatie over Piero Ferrucci vind je op: www.pieroferrucci.it

Rond het thema schoonheid organiseert Daguz de beeldhouwretraite  ‘De Weg van Schoonheid’
17 t/m 20 augustus 2012
Voor meer informatie en aanmelden klik hier

 

Laat een reactie achter


Naam*

E-mail (wordt niet gepubliceerd)*

Website

Je reactie*

Verzend

© Copyright Daguz - Daguz is ingeschreven in het kwaliteitsregister van Centrum Psychosynthese Holland - KvK Den Haag 27360739
WordPress Onderhoud door Indigo Webstudio