Werkwijze counseling


In counselsessies werken we met inzichtgevende gesprekken, meditaties, oefeningen, aandacht voor lichaam en ademhaling, visualisaties en imaginaties, spiegelen en gidswerk (waarbij je contact maakt met delen in jezelf). In passende gevallen breiden we dit uit met creatief werk (bijvoorbeeld tekenen, beeldhouwen, boetseren en pottenbakken).

Een counseltraject bestaat uit een aantal fasen .

Een counseltraject begint een vrijblijvend en kosteloos oriënterend gesprek om kennis te maken en te ervaren of er een wederzijdse ‘klik’ is. Dit eerste gesprek is ook bedoeld om jouw persoonlijke ontwikkelvragen te bespreken en te verhelderen.

Na het oriënterend gesprek volgen er twee gesprekken van circa 1,5 uur, waarna we vanuit een diepteportret een persoonlijk plan opstellen. We stemmen af met welk doel je het traject aangaat en aan welke hulpvraag we gaan werken. Ook maken we afspraken over de frequentie, het aantal counselsessies, het traject, evaluatiemomenten en kosten. Een counseltraject maken we op maat en kan daardoor in duur verschillen. Dit is afhankelijke van je vraag, eventuele klachten, problemen, ontwikkelvragen en leerdoelen. De counselsessies nemen gemiddeld één uur in beslag.

Een counseltraject sluiten we af met een evaluatiegesprek waarin we terugkijken op je leerproces en de voortgang in je persoonlijke ontwikkeling. Deze evaluatie doen we aan de hand van de doelen die we in het plan zijn overeengekomen. Afhankelijk van waar je op dat moment staat ronden we af, of gaan we verder.

Ga naar Hulpvragen counseling.


 

© Copyright Daguz - Daguz is ingeschreven in het kwaliteitsregister van Centrum Psychosynthese Holland - KvK Den Haag 27360739
WordPress Onderhoud door Indigo Webstudio