Beeldhouwretraite ‘Ruimte voor jezelf’


 

Inspirerende beeldhouwretraite waarin je ook jezelf ontmoet

Je wilt er even helemaal tussenuit en bent op zoek naar rust, verstilling en inspiratie. Beeldhouwen is je passie of je wilt dit graag leren.  Je maakt meer ruimte voor jezelf

Wat leer je

In deze retraite onderzoek je hoe je meer innerlijke ruimte voor jezelf en kunt creëren. Met het beeldhouwen richt je je op de beleving en toepassing van ruimte in het beeldhouwwerk.  Het creëren van ruimte in de steen en in jezelf gaan deze retraite hand in hand. Het beeld dat je tijdens de retraite maakt staat symbool voor deze intentie. Het werken in steen wisselen we af met momenten van reflectie en meditatie, Tai Chi/ Qi Gong en persoonlijke coaching.  Ervaring met beeldhouwen is niet nodig.

Klik hier voor de foto’s van eerdere beeldhouwretraites.

Lees hier de ervaringen van deelnemers aan de beeldhouwretraites.

Locatie

Je verblijft tijdens deze retraite in Centrum Athanor, Hooislagen 9, in Lochem. Een stilteplek die innerlijke groei en transformatie ondersteunt. Zie voor meer informatie: www.centrumathanor.nl

Data

6 t/m 9 augustus 2020. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Programma

Aankomen en kennismaken. We ontvangen je op de eerste dag van de retraite vanaf 15.00 uur bij Centum Athanor. Om 16.00 uur beginnen we met het middagprogramma.

Iedere ochtend starten we, voor wie wil, met Tai Chi/ Qi Gong: een eeuwenoude Oosterse, helende bewegingskunst waar iedereen aan mee kan doen. Daarna verdiepen we het thema ‘Ruimte voor jezelf’. We maken daarbij gebruik van technieken als imaginatie en meditatie.

 Bij de start van het beeldhouwen krijg je praktische uitleg over beeldhouwtechniek en -materialen. Daarna ga je zelf aan de slag met beeldhouwen. Je krijgt daarbij individuele, deskundige begeleiding.   

Tijdens de retraite is er ook ruimte voor jezelf.  Dat kan in de vorm van een persoonlijk gesprek, bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Hierbij kunnen we ingaan op de betekenis van ruimte voor jezelf en wat je daarin zou willen.  Het kan ook gelegenheid bieden om ruimte geven aan een levensvraag die op dit moment voor jou actueel is.

De avonden heb je tijd voor jezelf en elkaar en kun je je laten inspireren door de serene omgeving van het centrum. Vergeet ook niet het labyrint en de steencirkel van Athanor te bezoeken. Joos en Leo, de trotse eigenaren van het centrum, vertellen je er graag alles over. 

De retraite eindigt op dag 4 om 15.00 uur.

AANMELDEN

Begeleiders

De zomerretraite wordt begeleid door Jan en Irene van der Laan.
Jan van der Laan
(1960) is beeldhouwer en psychosynthesegids. Daarnaast heeft hij meer dan vijfentwintig jaar ervaring als communicatiemanager in uiteenlopende organisaties.
Irene van der Laan (1961) is zelfstandig gevestigd psychosynthesetherapeut. Zij volgde haar opleiding ondermeer bij de Psychosynthese Academie in Amersfoort en de School voor Imaginatie in Amsterdam. Ze werkt momenteel als trainer en coach in een GGZ instelling.  Vanuit haar achtergrond en rijke levenservaring heeft ze veel ervaring in het werken met mensen aan bewustwording, ontplooiing en gedragsverandering.  Irene en Jan zijn beiden ervaren beoefenaars van Taoïstische Tai Chi en Qi Gong. 

Verblijf en kosten

De prijs voor de retraite bedraagt 475,- euro. De accomodatiekosten (volpension) zijn 365,- euro op basis van een éénpersoonskamer. Bij gebruik van een gedeelde tweepersoonskamer geldt een korting van 56,- euro (pp). Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Vaste gasten die al eerder aan een workshop/ retraite hebben deelgenomen ontvangen 25.- euro korting.

Bij aanmelding voor 1 januari 2020 geldt een vroegboekkorting van 25,- euro

Dit is inclusief:

 • 3 overnachtingen met ontbijt o.b.v. een éénpersoonskamer
 • 3 x lunch met salade en soep
 • 2 x tweegangen diner (hoofd- en nagerecht)
 • 1 x broodmaaltijd met salade en soep
 • onbeperkt koffie, thee en vers fruit*)
 • dagelijks Tai Chi/ Qi Gong en ontspanningsoefeningen
 • geleide meditaties
 • coachsessie (optioneel)
 • deskundige begeleiding
 • ruime keuze uit verschillende steensoorten van uitstekende kwaliteit
 • gebruik van alle benodigde beeldhouwgereedschappen en naslagwerken
 • reader

*) Andere (alcoholische) consumpties zijn voor eigen rekening.

Voor deze zomerretraite zijn nog 7 plaatsen vrij. 

Centrum Athanor heeft een beperkt aantal 2- en 1 persoonskamers. Iedere kamer beschikt over een badkamer met toilet, douche en WiFi.  Ook als je een dieet volgt ben je welkom.

AANMELDEN

Kijk ook eens bij Masterclass beeldhouwen

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

 

Op deze retraite zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 

 


© Copyright Daguz - Daguz is ingeschreven in het kwaliteitsregister van Centrum Psychosynthese Holland - KvK Den Haag 27360739
WordPress Onderhoud door Indigo Webstudio