Ruimte voor jezelf


 

 2014-16-kopieZomerretraite beeldhouwen in steen

19 t/m 22 juli 2018

You have the freedom to be yourself, your true self, here and now, and nothing can stand in your way  –  Richard Bach, Jonathan Livingston seagull

 

 

 

 

  • Je wilt er even helemaal tussenuit en bent op zoek naar rust, verstilling en inspiratie
  • Beeldhouwen is je passie of je wilt dit graag leren
  • Je maakt meer ruimte voor jezelf

In deze retraite onderzoek je hoe je meer ruimte voor jezelf kunt creëren. En ook hoe je je creativiteit verder kunt ontwikkelen.  Met het beeldhouwen richt je je op de beleving en toepassing van ruimte in het beeldhouwwerk.  Het creëren van ruimte in de steen en in jezelf gaan deze retraite hand in hand. Het beeld dat je tijdens de retraite maakt staat symbool voor deze intentie. Het werken in steen wisselen we af met momenten van reflectie en meditatie, Tai Chi/ Qi Gong en persoonlijke coaching.  Ervaring met beeldhouwen is niet nodig.

Klik hier voor de foto’s van eerdere beeldhouwretraites.

Lees hier de ervaringen van deelnemers aan de beeldhouwretraites.

Locatie

Je verblijft tijdens deze retraite in Centrum Athanor, Hooislagen 9, in Lochem. Een stilteplek die innerlijke groei en transformatie ondersteunt. Zie voor meer informatie: www.centrumathanor.nl

Datum

19 t/m 22 juli 2018

Programma

We ontvangen je op de eerste dag van de retraite vanaf 15.00 uur bij Centrum Athanor. Om 17.00 uur start het programma. We beginnen elke ochtend met een meditatie, visualisatie of eenvoudige Qi Gong en Tai Chi bewegingen. Daarna ga je aan de slag met beeldhouwen. Je bent daar het grootste deel van de dag in je eigen tempo mee bezig.  Ook is er tijd en ruimte voor jouw innerlijke proces, waarbij je persoonlijke coaching kunt krijgen. Of voor een wandeling in de prachtige natuur van de Achterhoek. In de avond heb je tijd voor jezelf of elkaar.  De retraite eindigt op de vierde dag om 15.00 uur.

Begeleiders

DSC_0453De zomerretraite wordt verzorgd door Jan van der Laan en  Irene van der Laan.
Jan van der Laan (1960) is beeldhouwer en psychosynthesegids. Als communicatiemanager heeft hij meer dan vijfentwintig jaar ervaring in zowel profit- als non-profitorganisaties.
Irene van der Laan (1961) is zelfstandig gevestigd psychosynthesetherapeut. Zij volgde haar opleiding ondermeer bij de Psychosynthese Academie in Amersfoort en de School voor Imaginatie in Amsterdam. Ze werkt momenteel als trainer en coach in een GGZ instelling.  Vanuit haar achtergrond en rijke levenservaring heeft ze veel ervaring in het werken met mensen aan bewustwording, ontplooiing en gedragsverandering. Irene en Jan zijn beiden ervaren beoefenaars van Taoïstische Tai Chi en Qi Gong.

AANMELDEN

Verblijf en kosten

De prijs voor de retraite bedraagt 450,- euro per persoon; de accomodatiekosten (volpension) zijn 289,- euro per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van 51,- euro per persoon.  Het arrangement is inclusief deskundige, individuele begeleiding, coachsessie, ruime keuze uit verschillende steensoorten van uitstekende kwaliteit steen en alle benodigde beeldhouwmaterialen. Ook alle maaltijden zijn inbegrepen, inclusief onbeperkt koffie, thee en vers fruit. Andere consumpties zijn voor eigen rekening. Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Bij aanmelding voor 1 januari 2018 ontvang je 25,- euro vroegboekkorting. Vaste gasten, die al eerder een beeldhouwretraite bij ons hebben gedaan, krijgen 25,- euro korting.

Centrum Athanor heeft een beperkt aantal 2- en 1 persoonskamers. Iedere kamer beschikt over een badkamer met toilet, douche en WiFi.  Ook als je geen vlees eet ben je welkom.

AANMELDEN

Fotogalerie

dsc_003038Bekijk het fotoalbum.

Op deze retraite zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Kijk ook eens bij masterclass beeldhouwen

Volg Jan van der Laan op Facebook,    Facebook Jan van der Laan    Pinterest en Instagram


© Copyright Daguz - Daguz is ingeschreven in het kwaliteitsregister van Centrum Psychosynthese Holland - KvK Den Haag 27360739
WordPress Onderhoud door Indigo Webstudio